pátek 9. září 2011

Prodlužování řas aneb řasy jako mrkací panenka

Čeho si všimnete na druhém jako první? Tuším, že odpověď se bude u každého trochu lišit, ale určitě několikrát zazní, že očí. Pokud jsou velké, výrazné nebo třeba jen hezky nalíčené, tak nás vždy upoutají. Co vás na nich ale určitě zaujme, jsou řasy – nejlépe husté, tmavé, pěkně rostlé J Jenže ne všem bylo shůry dáno, a tak protože žijeme v moderní době, není problém si trochu pomoct … Dlouhé, husté, zatočené řasy můžeme získat během dvou hodin, no není to super??? Ale jak se zorientovat v tom, jakou metodu prodloužení si vybrat, jakou firmu zvolit, kde najít šikovnou tzv. lashstylistku?
Já za sebe považuji za nejlepší permanentní prodloužení  – prodlužování řasou na řasu. S touto metodou mám již několikaleté zkušenosti, o které bych se s vámi chtěla podělit. V první řadě je určitě velmi důležité si najít šikovnou kosmetičku, nejlépe už s nějakými zkušenostmi v tomto oboru. To je opravdu možná nejdůležitější věc. Narazíte-li hned v začátku na nešiku, věřte, že vám tuto estetickou vychytávku může zprotivit natolik, že kosmetický salon budete míjet velkým obloukem. A jaké jsou nejčastější chyby začínajících nebo nešikovných lashstylistek?

1. Neberou v potaz kvalitu přírodních řas - aplikují neúměrně dlouhé nebo silné řasy, které vaše řasa prostě neunese, čímž dochází k nadměrnému vypadávání. Tento jev je celkem častý a bohužel dokáže pokazit celkový dojem z prodlužka. Pravdou je, že mezery mezi řasami nikoho neuchvátí, a proto je důležité délku a tloušťku umělých řas přizpůsobit vašim přírodním, aby vám řasy co nejdéle vydržely.
2. Při aplikaci používají více lepidla než by mělo být použito. Toto je syndrom snad všech začínajících stylistek, které v obavách, aby řasy dobře držely, použijí velké množství lepidla, které následně ve spojích vytváří nežádoucí hrudky. Horší variantou je alergická reakce na přemíru lepidla. Řasy by měly být čisté, spoj by naomak neměl být zřetelný a samozřejmě by měly být bez hrudek.
3. Řasy slepené k sobě. Na spoustě slečen a dívek si také můžete všimnout několik řas slepených k sobě. Asi je zřejmé, že správně by to také tak být nemělo. Tento nešvar vytváří takový jakoby “upatlaný“ dojem.
4. Použití nekvalitního materiálu (řas, lepidla). Je to jako se vším. Objeví – li se na trhu nějaká novinka, za pár měsíců si “totéž“ můžete koupit pomalu kdekoliv. Toho některé kosmetičky využívají ve snaze ušetřit. Prezentují se spoluprácí s věhlasnou firmu, ale realita je jiná. Použitý materiál není od kvalitní firmy, pochází např. z neznámých zdrojů získaných přes internet a rozhodně nevlastní různé atesty a certifikace, které by toto zboží stoprocentně mít mělo víc než kterékoliv jiné, připomeneme-li si fakt, že se jedná o práci v očním okolí.
5. Nerovnoměrně doplnění obou očí. Často se také stává, že kosmetička není schopná odhadnout celkovou délku doplnění, v důsledku čehož potom můžeme vidět např. pravé oko výrazně víc zahuštěné než levé.
Z výše uvedených bodů jste jistě pochopily, že chcete-li se pyšnit krásnými řasami, tak si v první řadě musíte nalézt šikovnou a kvalifikovanou kosmetičku, které vám takové řasy bude schopná vytvořit. Nejlépe je jít k nějaké, na níž máte dobré reference a doporučení od kolegyň a kamarádek.

                Před doplněním - po cca 4 týdnech a porodu



                               Po doplnění .....




Nespornou výhodou těchto řas je, že tu odpadá nutnost líčení. Umělé řasy jsou samy o sobě natolik výrazné, že je již není třeba domalovávat řasenkou. Pokud chcete, stačí pouze použít stíny a tužku na oči a dílo je hotovo J
O řasy se vůbec nemusíte bát, snesou téměř všechno! Já sama jsem v nich absolvovala jak extrémní vedra, tak i náročný pobyt na horách v opravdu zimních podmínkách, saunu, velmi potivé cvičení a nesmím zapomenout na porod :-D A vydržely všechno! Pravdou je, že někdy mi jich zůstalo míň, někdy víc, ale to už také záleží na tom, jaký je momentální stav vašeho organismu, jestli vám zrovna řasy a vlasy padají více nebo méně.
Zajímá vás, jak často by se mělo chodit na doplnění? Je to různé. Obecně lze říct, že interval je 1 za 3 – 5 týdnů. Já sama, protože jsem, co se týče řas, velká perfekcionistka, chodím jednou za 3 týdny. Mé doplnění obvykle trvá zhruba hodinu až hodinu a půl, ale to jen díky tomu, že mám velké množství svých řas. Pro mě je to odpočinková procedura, na jejímž konci mi občas dá hodně práce probudit se a vstát.
Co se týká ceny, tak vzhledem k tomu, že “řasařek“ je na trhu již více než dost, tak tu panují různé podmínky. Doplnění můžete pořídit už od 300kč až třeba po 1500kč. Samozřejmě je nutné zohlednit zkušenosti kosmetičky, materiál a firmu, se kterou pracuje, lokalitu, ve které se nacházíte, atd. Avšak dá se říct, že pokud je procedura příliš levná, hledejte důvod, proč tomu tak je. I zde platí, že nejlepší je zlatá střední cesta J Já za doplnění platím nejčastěji 620kč bez ohledu na to, kolik řas potřebuji doplnit. Vždy mi je aplikován maximální možný počet.
Závěrem bych chtěla říct, že jsem s umělými řasami velmi spokojená. Ušetří mi čas, který je pro mě v současné chvíli velmi cenný. Už jen díky řasám vypadáte upraveněji hned po probuzení, nemluvě o mnoha dalších příležitostech, kdy oceníte, že je váš vzhled navzdory různým aktivitám stále dobrý. Dále mi odpadly mi starosti s rozmazanou nebo obtisklou řasenkou nehledě na to, že sebelepší mascarou takového looku prostě nedosáhnete! Pro mě je tato záležitost silně návyková, proto, když najdete šikovnou stylistku, vám toto vylepšení vzhledu můžu jen a jen doporučit.
A co vy, máte nějakou zkušenost s prodlužováním řas? Ať pozitivní nebo negativní? Pište svoje názory :-)

Krásný pátek :-)

J.